Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi


Vizyon: Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi olarak toplumun ihtiyaçlarını önceleyerek, deneyimli öğretmenlerimizin rehberliğinde, öğrencilerimizin azmi ve başarılarıyla; bilimsel ve teknolojik gelişimi takip eden, gençlerin gelişimine yön veren, parçası olmaktan gurur duyulan, ürettiği bilgi, hizmet, potansiyeli toplum ve devlet yararına kullanan öncü eğitim kurumlarından biri olmak.

Misyon: Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini dikkate alarak; bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, okumalarını ve sorgulamalarını, millî ve manevi değerlere bağlı, toplumunun ihtiyacı olan araştırmacılar olarak yetişmelerini, problemlerin çözümünde bilimsel yöntemin kullanılma gerekliliğini kavramalarını, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek becerilere sahip olmalarını, çevresiyle olumlu iletişim kuracak davranışlar edinmelerini, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, Türkçeyi iyi kullanabilen, empati yeteneği olan, kendini sürekli yenileyebilen, liderlik özelliğinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmasına yatkın bireyler olmalarını, geçmişten gelen birikimle milletimizin ve devletimizin geleceğini şekillendiren bir nesil olarak yetişmelerini sağlıyoruz.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 8.30-15.50
Isınma: DOĞALGAZ-KALORİFER
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: SERVİS BULUNMAMAKTADIR.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: TABAN PUAN: 477.70 YÜZDELİK DİLİM: 1.63
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:
Kontenjan Bilgileri: 120
Diğer Hususlar: 16 bin 300 metre kare kapalı alana yapılan eğitim kompleksinde 24 derslikli ana binasının yanı sıra, müzik atölyesi, görsel tasarım atölyesi, 6 adet laboratuvar (fizik, kimya, biyoloji, FCL(maker-lab), robotik kodlama, bilgisayar), yemekhane, konferans salonu, kütüphane, 15.300 metre kare peyzaj alanı (1 adet tam basket sahası, 1 adet yarım basket sahası ve 1 adet tam voleybol sahası), kapalı spor salonu ve 190 kişilik kız-erkek öğrenci pansiyonu bulunmaktadır.

Telefon - 0 312 512 12 38

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://ankaraermanilicakfenlisesi.meb.k12.tr

Adres - YUNUS EMRE MAH. 374. SK. NO 6/1 SİNCAN / ANKARA

Öğretmen :22
Öğrenci :265
Derslik :24
Atölye-İşlik :2
Konferans Salonu :1
Toplantı Salonu :1
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane :3
Kütüphane Kitap Sayısı :4242
Yemekhane :1
Revir:2
Öğretim Şekli :KARMA

Yerleşim Yeri - YUNUS EMRE MAHALLESİ 374. SOK. NO:6 SİNCAN ANKARA (OKUL GİRİŞİ, MENDERES CADDESİ ÜZERİ, FATİH ANAOKULU YANIDIR.)

Adres - YUNUS EMRE MAH. 374. SK. NO 6/1 SİNCAN / ANKARA

Ulaşım METRO İLE ULAŞIM: HARİKALAR DİYARI METRO İSTASYONU OTOBÜS İLE ULAŞIM: 509 VE 516 NOLU OTOBÜS HATLARI

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İL MERKEZİNE UZAKLIK: 25 KM İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK: 4 KM