Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği Semineri

Nükleer Fizik ve Veri Bilimi Uzmanı Dr. Zafer Acar ile tüm okulumuz düzeyinde sınıflarımızdaki etkileşimli tahtalardan zoom bağlantısıyla Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği konulu seminere katıldık. Tüm öğrencilerimiz sınıflarına kurulan kameralardan seminere katılabildiler, sorularına cevap bulabildiler.

Türk Astrofizik/Nükleer Fizik ve Veri Bilimi Uzmanı Dr.Zafer Acar ile Yapay Zeka

Erman Ilıcak Fen Lisesi alanında isim yapmış kişileri konuk etmeye devam ediyor. Amerika'da Los Alamos Ulusal Laboratuvarında çalışan Dr. Zafer Acar ile Yapay Zeka ve İnsanlığın Geleceği konulu seminer düzenlendi. Konuğumuz öğrencilerimize en son Yapay zeka teknolojileri ile ilgili bilgi verdi, ilerleyen süreçte insanlığı bekleyen buluşlardan söz etti. Sunum sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Acar, matematik, istatistik ve programlama dillerini bilmenin önemine değindi. Ayrıca Yapay zekanın önümüzdeki 30 yılın teknolojisi olduğunu, hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar Yapay zekayı kullanmayı bilmenin çok önemli olduğunu söyledi.

Nasa ve Uzay Misyonu konulu bir seminerin de sözünü vererek bizleri onurlandıran sayın Acar'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

15.02.2024 170

Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Web Sitesindeki Haberi