Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında İstiklâl Marşı Oratoryosu

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında İstiklal Marşı Oratoryosu etkinliğimiz saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Okul Müdürümüz Koray YETER'in açılış konuşmasının ardından Sincan Kaymakamımız Levent KILIÇ konuşmalarını yaptılar.

Cumhuriyet konulu şiir yarışmasında birinci olan öğrencimiz Zeynep ÖZBAĞ ve ilçe çapında düzenlenen Cumhuriyet konulu deneme yarışması birincisi olan öğrencimiz Ecrin Leyali BAYRAM'a ödülleri Sincan Kaymakamımız Sayın Levent KILIÇ tarafından verildi.

İlçemizin üst düzey protokol üyelerinin ve okul müdürlerinin de hazır bulunduğu törenimizde öncelikle, okulumuz Müzik Öğretmeni Süleyman ÖZOĞUL'un muhteşem yorumu ve okulumuz Görsel Sanatlar Öğretmeni Ünsal ARSLAN'ın zeybek figürleriyle Kerimoğlu Zeybeği Türküsü sahnelendi.

Ankara Erman Ilıcak Fen Lisesi Gençlik Korosu Atatürk'ün Sevdiği Türküleri seslendirdi. Solist olarak öğrencimiz Zeynep ÖZBAĞ, Çalın Davulları türküsünü seslendirdi.

Öğrencimiz Yusuf Görkem TEMİZYÜREK'in Mehmet Akif Ersoy'u canlandırdığı mizansenle velilerimizden oluşan bir gönüllü grup İstiklal Marşımızın 10 kıtasını okudular.

İşte Bu Bayrak Marşının salonda hazır bulunan herkes tarafından tek ses şeklinde okunduğu ve bayrağımızın coşkuyla dalgalandığı unutulmayacak bir finalle törenimiz sona erdi.

Törenin ardından Sinan Kaymakamımız Levent KILIÇ, okulumuzda o anda devam eden bir derse katılıp öğrencilerimizle sohbet ettiler. Çıkışta okulumuz antresinde öğrencilerimizin icra ettiği piyano resitalindeki eserlere eşlik ederek okulumuzdan ayrıldılar.

22.11.2023 473

İstiklal Marşı Oratoryosu ve Gençlik Koromuz